Четвъртък,

Пътна полиция напомни за шофиране в зимни условия

От: Владислав Колев -
A
A
A

Водачите да имат пълна готовност за шофиране при зимни условия –  в последните дни температурите рязко паднаха и на много места има заледявания. Това каза на брифинг инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.


"Прогнозите за времето, които дават синоптиците, са за застудяване и понижаване на температурите под нула градуса, което означава, че с падналите през седмицата валежи от дъжд, трябва водачите да са подготвени за движение при зимни условия и да имат готовност за частично заледяване на някои участъци от Републиканската пътна мрежа, особено когато се движат в усойни места и през проходите", каза той.

Всички водачи при тръгване на път трябва да са заредили автомобилите си с гориво, стъклопочистващите устройства трябва да са заредени с незамръзваща течност и батериите на мобилните телефони трябва да бъдат заредени. 


„Моят съвет към водачите с настъпване на зимния период е изключително да бъдат отговорни с поведението си, което ще доведе както до безопасното движение на самите тях, така и за останалите участници в движението“, допълни инспектор Соколов.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички