Прясно от синоптиците! Кога спират дъждовете

Максималните температури днес ще са предимно между 14° и 19°, в София - около 14°

Прясно от синоптиците! Кога спират дъждовете | StandartNews.com

Облачността ще е променлива, често значителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°, в София - около 14°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на много места ще има валежи от дъжд. Над около 1700 m - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд на места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите дни времето ще е променливо. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но и краткотрайни валежи, на места в следобедните часове с гръмотевици. На повече места из страната ще са валежите в петък, а през почивните дни и в понеделник ще са главно в Западна България. Вятърът ще е най-често слаб до умерен, в петък - от север-северозапад, с тенденция до края на деня навсякъде да се ориентира от североизток; през почивните дни въздушният пренос ще е от изток, в понеделник - от югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна - преобладаващите минимални ще са между 4° и 9°, а максималните в повечето места - между 14° и 19°. Във вторник вятърът от северозапад ще се усили. На много места от запад на изток ще превали и прегърми. В сряда ще остане ветровито, на места в Източна България и планините отново ще има краткотрайни валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай