Очевидец на катастрофата със смайващи разкрития

Противоречия с версията на защитата на Адриан за инцидента

Очевидец на катастрофата със смайващи разкрития | StandartNews.com

Пряк очевидец на катастрофата на столичния булевард "Сливница" разкри нови подробности за трагедията.

"Една кола караше с много голяма скорост, караше на багажника си момче, от колата падаха неща. Той се блъска тук, осъзнах, че този човек е направил нещо, тръгнах по този път, видях момчета, които тичаха и го гонеха, по-нататък видях момичето лежеше, а момчето убиеца го караше на капака", обясни Виолета пред Bulgaria ON AIR.

"Една кола караше с много голяма скорост, караше на багажника си момче, от колата падаха неща. Той се блъска тук, осъзнах, че този човек е направил нещо, тръгнах по този път, видях момчета, които тичаха и го гонеха, по-нататък видях момичето лежеше, а момчето убиеца го караше на капака", обясни Виолета.

Тя е категорична – в този момент не е имало коли, които да заслепят Адриан, каквато версия се появи.

"Никакви коли нямаше на кръстовището, само аз бях и колата, която се движеше с момчето", коментира Виолета.Стана ясно, че момчето е управлявало със 101 км в час. Според защитата на Адриан обаче това не е вярно.

"С 96 км/ ч е карал. В автотехническата експертиза пише каква е скоростта на движение на Адриан към момента на удара. Имало е перпендикулярно пресичаща кола, която следствието трябва да установява в кой момент тя е прекосила булеварда и по какъв начин това се е отразило на видимостта на Адриан. Изказвам искрени съболезнования, защото това са децата на България", каза адвокатът на Адриан - Димитър Марковски.

В съдебната зала обвиняемият Адриан Антонов заяви само, че съжалява и поднася съболезнования на близките на загиналите. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение – постоянно задържане под стража, тъй като има предпоставки обвиняемият да извърши ново подобно престъпление.

Защитата настоя Адриан да бъде пуснат под домашен арест, предвид чистото му съдебно досие, за да завърши училище. Момчето е в шок и няма ясни спомени от случилото се. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай