Сряда,

Първи сняг в София. Обработват срещу заледяване

От: Редактори, сн. БГНЕС -
A
A
A

Екипите, ангажирани със снегопочистването в София, започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града. Това съобщават от Столичната община по повод първия за тази година снеговалеж в София.

В момента се работи на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“. В район „Банкя“ се обработват общинските пътища към кварталите „Михайлово“ и „Градоман“, както и към селата Вердикал и Клисура.

Започна обработка на пътните платна и на бул. „Брюксел“ . Опесъчават се и пътищата в Природен парк Витоша - "Драгалевци" – "Алеко" и "Бояна" - "Златни мостове", съобщиха от Столична община.

По нареждане на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града, са в готовност да започнат работа. На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорина, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна.

Междувременно от АПИ съобщиха, че над 1800 машини са в готовност да обработват настилките на републиканските пътища, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж. Съоръженията и настилките по проходите се обработват превантивно срещу обледяване, където предпоставките за хлъзгавост и заледявания са по-големи.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и други. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

От АПИ апелират шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички