Петък,

Проверяват малки селища за прекъсванията на тока

От: Иван Ангелов -
A
A
A

Със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова експерти от Министерството на енергетиката ще извършат извънредни проверки на съоръженията, собственост на „ЧЕЗ разпределение България“ АД, на територията на общините Враца, Мездра и Роман, съобщават от ведомството на Петкова.

Това са най-засегнатите населени места, останали без електрозахранване в следствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни. Към 12 часа на 10 февруари 2020 г. с частично прекъсване на електрозахранването са осем населени места от общините Мездра и Роман.

Екипи на ЧЕЗ продължават работа за пълно отстраняване на авариите, като поеха ангажимент за пълно възстановяване на електрозахранването в района до 24 часа.

Днес в областната администрация на град Враца бе проведена координационна среща с участието на експерти на Министерството на енергетиката, на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД, на ЧЕЗ и на кметове и представители на общините от областта.

Координирано с Министерството на енергетиката, екипи от „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД се включиха в отстраняването на авариите. Възстановени скъсани проводници на 32 места, възстановени са 3 счупени стълба, подменени са 41 изолатора и 23 конзоли.

Към 8.00 часа на територията на "Електроразпределение ЮГ" ЕАД, "Електроразпределение Север" АД няма населени места с прекъснато електрозахранване. Преносната мрежа, собственост на „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД, работи нормално и без аварии. Към 13 часа днес товарът на електроенергийната система е 5424 мегавата.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички