Протестиращи за заема: Няма да платим!

Протестиращи за заема: Няма да платим! | StandartNews.com

"Няма да платим"  "Не искаме заем за война срещу Русия" . С тези скандирания недоволни граждани и симпатизанти на "Атака" се събраха пред Народното събрание, за да изразят несъгласие срещу тегленето на заем от 16 млрд. лв. който НС трябва да гласува днес на второ четене.

Дойдох тук, за да изразя личната си позиция срещу тегленето на 16 млрд. лв., който всъщност с лихвите е 27 млрд. лв., но управляващите пропускат да ни кажат това, заяви пред БГНЕС Кръстанка Бързева от Пазарджик.

Според нея най-притеснителното е това, че няма яснота за какво ще послужи новият външен дълг. Тя каза, че това поражда много въпроси и ще доведе до заробване на българския народ. Най-страшното е, че този заем ще го плащат нашите внуци и правнуци, каза Бързева.

Според Васил Кастов пък новият заем ще отиде и за военни цели, защото с него ще купим американско оръжие или изтребители Ф-16. Кастов смята, че заемът ще бъде разделен между коалиционните партньори, за да могат да изкарат спокойно мандата си. Той също изрази притеснение, че официално не е обявено какво точно ще покрие новият външен дълг. Очаква се близо 250-те протестиращи да се отправят на шествие до Министерския съвет.

Около 10 часа своето несъгласие от приемането на външен дълг ще заявят на протест и симпатизантите на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай