Камион и яйца озариха лицата на протестиращите/ОБНОВЕНА/

Броят на протестиращите е малък

Камион и яйца озариха лицата на протестиращите/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Един от организаторите на протестите - Велислав Минеков, се оплака, че полицията е попречила да пристигне камионът с техниката, необходима за провеждането на днешния протест.

Според директора на ДАИ Бойко Рановски машината е спряна при рутинна проверка и е установено, че няма лиценз за превоз на товари.

Минеков обаче се направи на юнак и твърди, че това не отговаря на истината, и заплаши, че ако не пристигне, ще призове цяла София да излезе на улицата и да блокира града.

В крайна сметка въпросният камион с тонколоните, който бил задържан от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" все пак пристигна на жълтите павета. Паралелно с това бяха докарани яйца, с които да бъде обстрелвана сградата на Министерския съвет.

Автошествието в Бургас тръгна от изхода на града в посока София точно в 17:20 ч. и премина по аутобана до първия надлез, след което се върна до кръговото на бургаската болница през централния булевард "Стефан Стамболов" и обратно. Протестиращите се движиха само в едната лента, за да не пречат на натоварения трафик.

До блокада на АМ "Тракия" не се стигна, но за кратко се образува задръстване на входа на града.

Бившият бос на ЦСКА, на „Кремиковци“ и още доста потънали фирми Александър Томов-Лупи, пък се изтипоса на първа линия на площада до президентството в 16-ия ден от протестите.

Малко по-късно към Лупи и сие се присъедини и формалният лидер на партията на задкулисието "Да, България" Христо Иванов, който пристигна с неотлъчно следващия го авер Иво Мирчев.

Kъм редиците на недоволсващите за пореден ден се присъедини и обвиненият за саботажа в метрото президентски съветник Еленко Божков.

Около 19 часа на обичайното място, където се събират протестиращите има едва около 250 души. Полицаите отново са заели постовете си, за да обезпечават реда в центъра на столицата, като проверяват желаещите да се присъединят към протеста за опасни предмети.

Междувременно част от познатите вече муцуни от протеста се оплакаха, че камионът с озвучителната техника за митинга е задържан в Горни Богров, заради липса на лиценз, като заподозряха умишлена акция с цел проваляне на събитието.

Около 19 часа на обичайното място, където се събират протестиращите има едва около 250 души. Полицаите отново са заели постовете си, за да обезпечават реда в центъра на столицата, като проверяват желаещите да се присъединят към протеста за опасни предмети.

Около 200 души се събраха днес на протест срещу правителството и главния прокурор във Варна. Демонстрантите правят опит да влязат в общината, предаде репортер на "Петел". След като не успяха, тръгнаха да блокират кръстовища.

Малко преди 19,30 часа пък въпреки малкия им брой, протестиращите в столицата успяха да блокират движението в района на т.нар. Триъгълник на властта.

Към 21:00 ч. организаторите взеха решение отново да бъдат блокирани 8 ключови точки в центъра на София - Орлов мост, Паметника на Васил Левски, "Витоша" и "Патриарх Евтимий", Попа, Площад "Македония", "Дондуков" и "Раковски", "Фритьоф Нансен" и "България", Лъвов мост.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай