Протестен ден 46 - какво ще правят участниците?

До момента няма данни дали за днес е предвидена блокада на някоя от институциите

Протестен ден 46 - какво ще правят участниците? | StandartNews.com

И днес ще продължат протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Блокирани остават три ключови кръстовища в София - в района на площад "Независимост", при ректората на Софийския университет и на Орлов мост, предаде БНР.

45-а вечер на протест снощи премина без инциденти. Участниците в акциите заявиха, че не се отказват от исканията си за оставки на министър-председателя и главния прокурор.

За нощуващите в най-големия палатков лагер на "Орлов мост" остава убеждението, че ще останат там докогато е нужно и това, според тях, е когато получат исканите оставки - на премиера Борисов и на главния прокурор Гешев.

Все по-редки стават спонтанните конфликти и разменени реплики между протестиращите, блокирали кръстовището, и минувачите, които не подкрепят тази форма на недоволство, казват хората на блокадата.

По техни данни и тази нощ е преминала без провокации и напрежение, а последната работна седмица беше белязана от нов протестен акцент – “блокади-изненади“ на ключови институции, които членове на Сдружение "Боец" организираха.

Вчера такава блокада нямаше. До момента няма данни дали за днес е предвидена блокада на някоя от българските институции. Иначе трите палаткови лагера - на Ларгото, при Ректората на Софийския университет и на "Орлов мост" остават.

Движението на съответните кръстовища е блокирано, като се пропускат линейките задължително.

На контрапротест в района на столичния булевард "Ситняково", граждани се обявиха срещу продължаващите блокади на ключови пътни артерии в София и поискаха оставка на президента Румен Радев. Контрамитинг ще има и тази вечер, за шести пореден ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай