Неделя,

Протест пред „Пирогов“ в защита на лекарите

От: Мартина Суботинова -
Протест пред „Пирогов“ в защита на лекарите
A
A
A

Пациенти, лекувани от коронавирус в "Пирогов", протестират в защита на лекарите от болницата, съобщава БНТ.

Проявата започна с ръкопляскания за медиците. Пациенти, които са били лекувани в проверяваните клиники, застанаха зад лекарите, които са ги спасили в COVID отделенията на болницата.

Припомняме, в началото на юни от "Пирогов" обявиха, че ги проверяват по шест линии. Изявлението им беше по повод твърдение на зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров, че има данни за нарушения и фалшиви хоспитализации в болницата. Според здравните власти има сигнали за хора, които първо са били приети с COVID, а после - повторно хоспитализирани по други клинични пътеки.

Впоследствие д-р Спас Спасков, бивш директор на "Пирогов", изрази мнение, че няма как да има фалшиви хоспитализации. Според него е възможно е в документацията да има допуснати грешки или дори и нарочно направени неща, но те няма да доведат до източване на НЗОК.

В "Пирогов" се проверява лечението на около 900 души с коронавирус, които месец след изписването си били приети отново с други диагнози - основно с чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички