Протест пред МВР. Бунт срещу мигрантите

Недеволство се организира и в кв. Овча купел в София, където има мигрантски център

Протест пред МВР. Бунт срещу мигрантите | StandartNews.com

Източник: Нова тв

Пред сградата на МВР тази вечер тече протест под надслов "Вън мигрантите от София". Той е организиран в социалните мрежи, а зад него стоят младежки организации, съобщи Нова телевизия.

Участниците категорично не желаят да бъдат свързвани с политически партии и се разграничават от всякакви опити да бъдат въвлечени в подобни разговори. От всички на протеста, разпространени от различни агенции обаче се вижда, че в центъра на групата недоволни е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамазки. По-рано днес протестът бе анонсиран и от общинаря от ВМРО Карлос Контрера.

Исканията на протестиращите са за изключителен строг контрол при допускане на мигранти у нас, както и забрана те свободно да се придвижват в града. На този фон полицията с поредна спецоперация с цел недопускане отново на случаи на бой между мигранти или между мигранти и български граждани.

Във вторник в кв. "Овча купел", където има мигрантски център за настаняване от отворен тип, отново има организирана демонстрация от живущите в района. Организаторите призовававт хората да се съберат на метростанция "Мизия" в 18.30 на 12.03.2024 г., за да кажат: "Овча купел без страх и насилие"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай