Сряда,

Потомците на Макиавели пробват да запушат страната

От: Редактор -
505
Потомците на Макиавели пробват да запушат страната
A
A
A

Пишман ревюциенори, от които би се засрамил и Макиавели, опитват да запушат отново страната.

Движението по различни пътни артерии днес беше спирано за по няколко часа, което на места изостри напрежението до границите на физическия сблъсък между недоволни шофьори и демонстранти.

Първите задръствания се образуваха по пътя за граничен пункт "Калотина" и в двете посоки по обяд заради блокада на шосето.

Последва шофиране с бавна скорост по магистрала "Тракия", което предизвика рязко натоварване на движението в петъчния ден.

За кратко днес бе блокирано и движението по "Дунав мост".

Страстите се разгорещиха и във Варна. Там протестиращите за момент бяха изоставени от полицейската охрана и минути по-късно се стигна до стълкновение, при което автомобил удари леко една от недоволните.

Най-близо до физически сблъсък беше на главния път Е-79 между Благоевград и Симитли.

Според кореспондента на БНР се е стигнало до сблъсък с полицията, която обаче не е позволила да бъде спряно движението. За кратко протестиращите оковали и автомобил на жандармерията.

Спокойна е ситуацията на протеста пред Министерския съвет в София тази вечер.

Протестиращи блокираха "Хаинбоаз" - Прохода на републиката край село Димовци. Образуваха се огромни колони. Хората пропускат автомобили с малки деца, болни и линейки.

Понеже всеки иска да стигне по-бързо, на моменти се затруднява коридорът за линейки и за хора, които имат спешна нужда да преминат.

На място пристигна и полиция.

Протестиращите не вярват на това, което каза премиера Борисов, а предложенията му не се посрещат с доверие.

Палатковите лагери на протестиращи на Орлов мост и пред Министерски съвет остават в София. В района на президентството започнаха отново да се събират граждани за традиционното си шествие в триъгълника на властта.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com