Проговори таксиметровият шофьор, возил Стайко Стайков

Таксиметровият шофьор, който превозил сина на Миню Стайков - Стайко, до къщата му в столичния кв. "Бояна", заяви пред Нова телевизия, че 29-годишният мъж бил с маска за грип на лицето

Проговори таксиметровият шофьор, возил Стайко Стайков | StandartNews.com

Таксиметровият шофьор, който превозил сина на Миню Стайков - Стайко, до къщата му в столичния кв. "Бояна", заяви пред Нова телевизия, че 29-годишният мъж бил с маска за грип на лицето.

Венци Ковачев качил в таксито си сина на алкохолния бос от адрес на бул. "Черни връх". По думите му, двамата със Стайков се разговаряли в колата.

"На улицата пред мола, без каквато и да е драма. На всичкото отгоре от другата страна на улицата имаше патрул. В смисъл полицаи си спираха и си проверяваха. Момчето беше с маска за грип. Най-нормалното нещо е да си сложиш маска, да не се заразиш и да не заразиш другите. Нямам идея дали е бил отвлечен. Абсолютно нормално. При положение,че е седнал отзад, даже не знам и кой съм возил", разказва таксиметровият шофьор.

Когато пристигнал пред къщата в "Бояна", сметката била платена от един от охранителите на Стайков.

"Не беше уплашен или притеснен. Видимо беше добре облечен. По никакъв повод не бих го запомнил като клиент, като курс, като ситуация", допълва Ковачев.

Вчера сутринта 29-годишният Стайко Стайков, който бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол в началото на октомври м.г., се появи в "Пирогов". Пред дежурния следовател на МВР в спешната болница, Стайков заявил, че е бил отвлечен и пребит.

По-късно главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък съобщи, че синът на Миню Стайков се е прибрал с такси в къщата си в "Бояна" предната вечер, а през нощта е бил прегледан от лекар. Медикът, който бил извикан на адреса, обработил и зашил рана на главата на Стайко. Иванов бе категоричен, че никой не е подавал сигнал в МВР за отвличането на сина на алкохолния бос.

Стайко Стайков е преместен от "Пирогов" в МВР болница. По неофициална информация той продължава да твърди, че е бил отвлечен и докато е бил в плен са му давани опиати. Затова не помнел нищо.

Синът на Миню Стайков разказал, че е отвлечен пред дома си от дегизирани мъже като полицаи. След като е бил отвлечен, той е бил държан в стая, но не помни кога всъщност е отвлечен и къде точно са го държали. Твърди, че са му давали упойващи вещества. След като е бил осовбоден от плен, той се появява на столичния бул. "Черни връх", от където взима такси, за да се прибере до Бояна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай