Проф. Рачев изненада! Кого нападна за Гергьовден

Климатологът с неочаквана изповед

Проф. Рачев изненада! Кого нападна за Гергьовден | StandartNews.com

Доста критични думи навръх Гергьовден каза популярният ни климатолог проф. Георги Рачев.

Той разкри, че Паметникът на незнайния войн му е любимо място. "Уникален паметник. Защото няма лица.

Той е незнайния войн, там е пренесена пръстта от бойните полета, където са кръвта и костите на всички тези мъже, татковци, дядовци, дали живота си за свободата на България. Нашата родина преди години е била армия №1.

Сега сме на шесто място по боеспособност на армията ни. В последните няколко правителства имаме една купчина генерали, включително президента, и те нищо съществено не направиха за нашата армия. Съседите ни се въоръжават, защото свободата не е даденост.

Добрият живот не е да го сложим в джобчето и да свършим, ние винаги трябва да се борим за него. Човек се ражда, за да се бори - робът за свобода, свободният за съвършенство. Ние трябва да си поддържаме тази армия,защото видяхме какво се случва до нас", заяви той в сутрешния блок на БТВ.

Запитан какво си спомня от престоя в казармата, той отговори: "Аз съм служил две години. Уволних се като редник, нямам никакъв чин, бях пехотинец.

Абсолютно безсмислени две години, които с нищо добро не мога да си ги спомня. С изключение на това, че се научих там да не предавам. Най-много мразя в живота си предателите, това е най-гнусното нещо", смята професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи