Вторник,

Проф. Мутафчийски поздрави медсестрите

От: Мартина Суботинова -
Проф. Мутафчийски поздрави медсестрите
A
A
A

На 12 май отбелязваме Международния ден на медицинските сестри , а началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски поздрави работниците за празника им.

"Днес погледите са насочени към хората с най-състрадателната професия, в която са важни не само огромните медицински познания, но и голямото сърце. Медицинските сестри винаги са в челните редици на борбата за човешкия живот, редом до лекарите и останалите здравни специалисти. И друг път съм казвал, че именно те са гръбнака на всяко лечебно заведение. И пандемията от COVID-19 за пореден път доказа тяхната незаменима роля – с дългите часове на грижа за пациентите, с добротата, милосърдието и спокойствието, от които пациентите имат нужда в тежкия момент", отбеляза той.

"В днешния ден няма как да не отдадем заслужена почит и към медицинските сестри, които загубиха битката с COVID-19, но до последно бяха до леглото на болните. Те не се отказаха нито за миг, без почивка и често разделени от семействата, продължиха да се грижат за своите пациенти, въпреки опасността от заразяване с вируса и усещайки цялата тежест на пандемията. Дълбок поклон и пред всички колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на всички нуждаещи се", каза още проф. Мутафчийски.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички