Сряда,

Проф. Карел: „Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи!“

От: Стандарт -
2919
Проф. Карел: „Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи!“
A
A
A

Днес в ,Сърце и Мозък’ се състоя брифинг за медиите, на който беше изнесена допълнителна информация относно посещението на едно от светилата в световната кардиохирургия проф. Тиери Карел. 

„Постоянният стремеж към повишаване на квалификацията на екипите, придобиването на нови знания и умения е водещо в мисията ни да вървим със стъпките на световните кардиохирургични клиники. А обективната оценка за постигнатото винаги идва от вън…. И всичко това е в името на пациента“ каза д-р Йордан Красналиев, Началник на отделението по кардиохирургия в ,Сърце и Мозък’ Плевен.  „Не случайно  в началото на седмицата беше публикувана информация от НЗОК относно броя реализирани кардиохирургични операции в страната от която става ясно, че ,Сърце и Мозък’ са лидери в кардиохирургията в България, при това с регистрирана най-ниска болнична смъртност.   (За 2022 г. са извършени 5682 операции в 10 болници в страната, 24% процента от тях са извършени в двата болнички комплекса ,Сърце и Мозък’ бел.ред.) допълни доц. Владимир Корновски, Началник на Клиниката по кардиохирургия ,Сърце и Мозък’ Бургас.

Проф. Карел е за първи път в страната ни. Специалист с изключителен опит (12 000 кардиохирургични процедури), с над 800 научни публикации, участвал в над 50 хуманитарни мисии. Експертизата му включва заболявания на аортата, аортна дисекация, вродени болести на аортата, торако-абдоминални аневризми, инфекциозен ендокардит, хирургия на трикуспидална клапа, трансплантология, транскатетърни клапни интервенции, кардиореанимация, екстракорпорално кръвообръщение, механичен циркулационен съпорт и др.

Основната задача на проф. Карел е да инспектира работата, присъства на планираните оперативни процедури и контролира качеството на изпълнението. Проф. Карел отбеляза: „Сърце и Мозък е болница на световно ниво. Оперативните зали са оборудвани отлично, създадената организация на работа е безупречна. Дейността на клиниките е организирана на най-високо ниво. Знанията и уменията на екипите са впечатляващи, а желанието да научат повече и придобият нови умения са забележителни. Няма оперативни техники, които българските ми колеги не владеят, но и за двете страни е особено ценна възможността за обмяна на идеи и за обсъждане на различни подходи за успешното решаване на сложни медицински казуси. Щастлив съм, че полагаме основата на едно дългосрочно сътрудничество.“


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com