Проф. Карел: „Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи!“

Днес в ,Сърце и Мозък’ се състоя брифинг за медиите, на който беше изнесена допълнителна информация относно посещението на едно от светилата в световната кардиохирургия проф. Тиери Карел. 

Проф. Карел: „Горд съм с моите колеги доц. Корновски и д-р Красналиев и техните екипи!“ | StandartNews.com

Днес в ,Сърце и Мозък’ се състоя брифинг за медиите, на който беше изнесена допълнителна информация относно посещението на едно от светилата в световната кардиохирургия проф. Тиери Карел. 

„Постоянният стремеж към повишаване на квалификацията на екипите, придобиването на нови знания и умения е водещо в мисията ни да вървим със стъпките на световните кардиохирургични клиники. А обективната оценка за постигнатото винаги идва от вън…. И всичко това е в името на пациента“ каза д-р Йордан Красналиев, Началник на отделението по кардиохирургия в ,Сърце и Мозък’ Плевен.  „Не случайно  в началото на седмицата беше публикувана информация от НЗОК относно броя реализирани кардиохирургични операции в страната от която става ясно, че ,Сърце и Мозък’ са лидери в кардиохирургията в България, при това с регистрирана най-ниска болнична смъртност.   (За 2022 г. са извършени 5682 операции в 10 болници в страната, 24% процента от тях са извършени в двата болнички комплекса ,Сърце и Мозък’ бел.ред.) допълни доц. Владимир Корновски, Началник на Клиниката по кардиохирургия ,Сърце и Мозък’ Бургас.

Проф. Карел е за първи път в страната ни. Специалист с изключителен опит (12 000 кардиохирургични процедури), с над 800 научни публикации, участвал в над 50 хуманитарни мисии. Експертизата му включва заболявания на аортата, аортна дисекация, вродени болести на аортата, торако-абдоминални аневризми, инфекциозен ендокардит, хирургия на трикуспидална клапа, трансплантология, транскатетърни клапни интервенции, кардиореанимация, екстракорпорално кръвообръщение, механичен циркулационен съпорт и др.

Основната задача на проф. Карел е да инспектира работата, присъства на планираните оперативни процедури и контролира качеството на изпълнението. Проф. Карел отбеляза: „Сърце и Мозък е болница на световно ниво. Оперативните зали са оборудвани отлично, създадената организация на работа е безупречна. Дейността на клиниките е организирана на най-високо ниво. Знанията и уменията на екипите са впечатляващи, а желанието да научат повече и придобият нови умения са забележителни. Няма оперативни техники, които българските ми колеги не владеят, но и за двете страни е особено ценна възможността за обмяна на идеи и за обсъждане на различни подходи за успешното решаване на сложни медицински казуси. Щастлив съм, че полагаме основата на едно дългосрочно сътрудничество.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай