Проблем! Министър издаде сериозна тайна за Червения пират

Той е учуден от някои обстоятелства

Проблем! Министър издаде сериозна тайна за Червения пират | StandartNews.com

Министър в оставка направи любопитен коментар за обсъждана криминална лечност.

Историята на Червения пират е доста екзотична. Би трябвало да се види дали някой не стои зад "този човек, отправял закани за убийства към магистрати.

Това коментира в ефира на БНТ правосъдният министър в оставка Атанас Славов. 


"Трудно ми е да повярвам, че един човек, описван като психически неустойчив, сам си избира жертвите и пише съобщения, които са, меко казано притеснителни, те са силно обезпокоителни и стряскащи", заяви Атанас Славов.

В неделя Софийският районен съд остави в ареста т.нар. Червен пират. Мъжът е действал сам, предполага се, че страда от психично заболяване, което трябва да бъде диагностицирано, заяви преди дни директорът на Главната дирекция „Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков.

Министърът в оставка Атанас Славов коментира и новия новия Закон за съдебната власт, който вече е публикуван за предварително обществено обсъждане.

Той посочи, че най-важните промени в него са независимост на съдиите, отчетност на прокуратурата, независимост на Инспектората към Висшия съдебен съвет, нови правила за конкурси и атестиране на магистрати, ограничаване на властта на прокуратурата до наказателния процес и ограничаване на възможностите за произвол на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай