Бащата на Червения пират разказа кога са започнали проблемите

Бащата добави, че след случилото се с майката са започнали пак да поддържат контакт

Бащата на Червения пират разказа кога са започнали проблемите | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Илко Захариев, станал известен в медиите като Червения пират, бил нормално дете, ходел на училище, играел с приятели, макар да бил малко по-затворен в себе си. Това го отличавало от неговите съученици, но не е имал психически проблеми, когато е завършвал средното си образование. Това стана ясно от разказ на бащата на Илко - Николай Захариев пред Нова телевизия.

"Разбрах от телевизията, че синът ми е обвинен. В новините видях, че е в съда. Изненадах се, подобни неща не съм очаквал, че ще се случат. С майка му сме разведени, той учи в София и контактува само с майка си, така че не сме се чували от 10 години. Той си беше нормален ученик, завърши с отличен успех. Математиката му се отдаваше заедно с рисуване и затова кандидатства архитектура", обясни Захариев.

Бащата добави, че след случилото се с майката са започнали пак да поддържат контакт.

"Имал е проблеми преди 4 години. Тогава искал да бъде на тишина. Искал все да бъде сам, на спокойствие. Мисля че тогава са тръгнали тези психически проблеми при него", предполага Николай.

"Доколкото разбрах е ходел да дава повредени телефони на ремонт в сервиз, а след това ги е продавал, за да може да си купи четки за рисуване", допълни бащата.

"Надявам се да бъде настанен в психиатрична клиника, за да може да се лекува и да се върне в обществото", каза родителят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай