Призив от АПИ! Промяна на пътя

По участъци от автомагистрала „Хемус“

Призив от АПИ! Промяна на пътя | StandartNews.com

В петък и събота се променя организацията на движение в посока Варна на тежкотоварните камиони по участъци от автомагистрала „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В неделя (7 януари) от 14:00 до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението в посока София.

В петък - 5 януари, от 12:00 до 20:00 ч., и в събота - 6 януари, от 08:00 до 16:00 ч. се въвежда промяна в организацията на движението и временно се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по участък от автомагистрала „Хемус“ между 30-и до 47-ми км. Ограничението е поради очаквания засилен трафик в края на работната седмица и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „Топли дол“ и „Правешки хановe“.

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-и км на АМ „Хемус“ по пътна връзка „Витинска река“, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, където ще се връща на автомагистрала „Хемус“. При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Правец“ (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща отново на магистралата при пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-и км).           

В неделя (7 януари) от 14:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 т от 60-ти до 52-ри км на автомагистрала „Хемус“ в посока София. Трафикът на камиони ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Осиковска Лакавица“ (при 60-и км) по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на магистралата по пътен възел „Правец“ (при 52-ри км). При необходимост, в зависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, движението на превозни средства над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „Ботевград“ (при 47-ми км) по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „Витинска река“ (при 30-и км) на АМ „Хемус“.           

От АПИ призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. 

БТА припомня, че основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планира се след ремонта да се възстанови движението през тях и да започне обновяването на тръбите в посока София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Хоуй
преди 3 месеца

Днес е 8.01.24г.Защо сега пускате коментари за Хемус

Откажи