Румен Радев ще участва в тържествената церемония в Ямбол

Българското знаме ще се издигне в Ямбол

Тържествената церемония по издигане на националното знаме на България в Ямбол ще бъде с участието на президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на институцията. Церемонията ще се състои утре от 19:30 часа.

Начинанието се осъществява по инициатива на Община Ямбол, подкрепено е със средства, набрани чрез дарителска кампания и предвижда българското знаме да бъде издигнато на най-високото място в Ямбол – хълм „Боровец“.

Историята на българското знаме има специално значение за Ямбол, тъй като идеята за създаването на първообраза на националния трибагреник принадлежи на българския патриот от Ямбол Иван Параскевов, а изработването му през 1877 г. е дело на неговата дъщеря Стилияна Параскевова, се отбелязва в съобщението.

Президентът Румен Радев участва и в тържественото отбелязване на 138-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в Пловдив на 6 септември. Националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за да не се налага следващите поколения да водят нашите битки за справедливост, за държавност и достойнство, каза държавният глава в тържественото си слово. „Каквито и да са различията в обществото ни, вярвам, че отстояването на националната ни памет и традиции, гарантирането на достоен живот за нашите деца в свободна, правова и европейска страна, е обща кауза за всички нас“, заяви още Радев, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай