Четвъртък,

Президентът награди Съюза на учените за заслуги

От: Редактори, сн. БНР/БТА -
A
A
A

Съюзът на учените в България получи почетния знак на президента Румен Радев заради цялостния принос на организацията за развитието на науката и образованието у нас. Държавният глава участва в тържественото отбелязване на 75 години от създаването на съюза.

Повече от 7 десетилетия Съюзът на учените в България е уважаван партньор на БАН, на водещи европейски и световни научни институции, посочи в словото си президентът Румен Радев и допълни, че организацията продължава активната си дейност в динамична икономическа и политическа обстановка.

"Въпреки недотам необходимата и желаната от вас подкрепа на държавата, вие продължавате да привличате нови членове и да откликвате на обществения интерес, защото вие имате кауза - знанието да бъде в полза на цялото ни общество. Наша обща мисия е да се борим за равномерно разпределение на образователния и научения потенциал - изследователски програми в единното европейско пространство. В национален план трябва да продължаваме да утвърждаваме образованието и науката като стратегически национален приоритет", каза Румен Радев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички