Президентът: Идеалите на Алек Попов ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения

Румен Радев изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател

Президентът: Идеалите на Алек Попов ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения | StandartNews.com

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател и уважаван член-кореспондент на Българската академия на науките Алек Попов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Почина знаков български писател

В съболезнователното си писмо президентът откроява забележителния талант и оригиналността в творчеството на Алек Попов, получило висока оценка и постоянно читателско внимание от публиката.

"През призмата на своя задълбочен интерес към езика ни и заобикалящата ни действителност той успяваше да улови и предаде нюансите на българската народопсихология, умело анализирайки времето, в което всички живеем", посочва Румен Радев.

Алек Попов остана изцяло отдаден на каузата да отстоява висотата и значението на българската словесност и култура, заявява президентът, като отбелязва уважението на обществото, творческите и академичните среди към писателя, както и престижните литературни награди и отличия, с които е почетен неговият принос към съвременната българска литература.

Вярвам, че идеалите на Алек Попов, заложени в творчеството му, ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения, подчертава още държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай