Преговори за заплати няма. Полицаите пред протест

Настояваме за ръст на заплатите с между 30% и 40 на сто, казва синдикален лидер

Преговори за заплати няма. Полицаите пред протест | StandartNews.com

Преговори за увеличаване на заплатите на служителите в МВР не е имало на официално ниво. Единственото, с което разполагаме в този момент, е да обявим протестна готовност. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Валентин Попов, шеф на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"Вчера НСТС се занимаваше с разширяване на списъка с увеличаване на заплатите по сектори. Можеше той да се разшири", добави той.

„Много колеги бяха наградени с парични суми. Може би 1500 служители, като наградите варираха от 300 до 600 лева. Контактуваме много тясно с министъра, но към момента не сме говорили за заплатите“, сподели Валентин Попов.

„Стартовата заплата на полицай или пожарникар на ниско ниво е 900 лева плюс порцион. Заболели и карантинирани служители на МВР има. Настояваме за ръст на заплатите с между 30% и 40 на сто“, подчерта той.

„По време на протестите колегите си свършиха перфектно работата. Законът задължава и позволява на служителите да използват сила или помощни средства при определени условия. Ако превиши правомощията си носи освен административна и наказателна отговорност“, заяви Попов.

„Нямаме вече време да изчакваме. Проявихме достатъчно търпение. Протестите ще започнат в началото на следващата седмица“, категоричен бе шефът на полицейския синдикат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай