Предимно облачно с възможни леки превалявания

Максималните температури ще са между 16° и 21°

Предимно облачно с възможни леки превалявания | StandartNews.com

Днес ще е предимно облачно, като на отделни места са възможни слаби превалявания, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

От запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно ясно. Значителна ще се задържи облачността само в източните райони и на отделни места са възможни слаби превалявания. Западният вятър ще отслабне и сутринта в котловините и високите полета на Западна България ще се образуват слани. Минималните температури ще са между 3° и 8°.

Над западната половина от страната ще е предимно слънчево, а над източната облачността ще е разкъсана, на места с по-значителни временни увеличения и превалявания. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня почти ще стихне. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за май.

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максималните температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и главно в Стара планина ще превалява сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабва и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В четвъртък вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат още малко; сутринта ще е все още хладно. Облачността от запад ще се увеличава, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни и на места в западната половина от страната ще превали дъжд. В петък превалявания ще има главно в югоизточната половина от страната, където са възможни локални интензивни извалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се повишат и сутрешните температури. В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания с гръмотевици са възможни по Черноморието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай