Правят още три полеви болници

Градовете ще са Пловдив, Варна и Русе, съобщи Каракачанов

Правят още три полеви болници | StandartNews.com

Още три полеви болници по примера на тази в „Арена Армеец” в София,  ще направят военните в спортни зали в страна, които не се използват. Градовете ще са Пловдив, Варна и Русе,  съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред бТВ. Оборудването ще бъде пренесено по време на учение, както стана в петък в столицата, когато само за 8 часа в „Арена Армеец” бяха внесени 500 легла. И това не е всичко, има и три лекарски кабинета, каза Каракачанов. Оборудването няма да бъде изнесено, то ще седи в готовност, каза министърът. И обобщи, че армията има готовност да направи 22 000 напълно оборудвани легла.

ВИЖ ОЩЕ: Ще удължат ли извънредното положение

Няма да има танкове по улиците, това са глупости, отговори Красимир Каракачанов на обвиненията на опозицията, че едва ли не включването на военните в контрола по прилагането на мерките по извънредното положение означава танкове по „Витошка”.

ВИЖ ОЩЕ: Нови забрани! Затварят градовете /ОБЗОР/

Армията ще има право да задържа, но веднага ще предава задържания на полицията, армията ще помага на МВР в контрола на пътищата, ще пренася, там където е нужно, храна и защитни средства, поясни Каракачанов. Това което ние вече направихме, Франция ще го прави до неделя, у нас искаха ликвидиране на армията, сега всички питат: къде е армията, обобщи Каракачанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай