Пожар в Курило, как се запали психиатрията

Реакцията на дежурния персонал - една медицинска сестра и един санитар за тридесет болни, е светкавична, написа във ФБ директорът д-р Цветеслава Гълъбова

Пожар в Курило, как се запали психиатрията | StandartNews.com

Пожар е горял в Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски". Това съобщи в своя профил във Facebook директорът на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова.

"Първо изгасва тока, защото се поврежда трафопоста. Екипът на ЧЕЗ идва много бързо и отстранява повредата за около час. Благодаря им!", пише д-р Гълъбова. 

По думите ѝ, докато отстраняват повредата с електричеството, пациент - постъпил наскоро, болен с тежки социални проблеми, запалил с цигара дунапренов дюшек.

"Реакцията на дежурния персонал - една медицинска сестра и един санитар за тридесет болни, е светкавична. Заедно с дежурния лекар - един на сто и тридесет болни, уведомяват 112, започват гасене с наличните ни пожарогасители и евакуират всички болни. Благодарение на тези смели и отговорни хора няма пострадали. Щетите са само материални", отбеляза директорът на Психиатрията и благодари и на столичните пожарникари.

"Гневна съм не толкова на поредицата чиновници, които през годините не свършиха нищо за нашите болни, но съм много гневна и на тази част от съсловието, която години наред стопираше и все още се бори против всякакви реформи. Ако я нямаше вътрешната съпротива, щяхме да сме влезли в двадесет и първи век, а не да лекуваме психично болни в гората, в затънтените селца и периферии на населените места", добавя д-р Гълъбова и е категорична, че този път ще успеят да се справят и "Психиатрията най-после да се появи на картата на медицинските специалности".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай