Последните думи на Гроши разплакаха цяла България

Приятелите му се питат можели ли са да предотвратят трагедията

Последните думи на Гроши разплакаха цяла България | StandartNews.com

Светлан Шевров - Гроши от Биг Брадър сложи край на живота си. Ден преди това обаче е пуснал публикация, която издава намеренията му, но едва ли приятелите му са предполагали. Днес мнозина се питат могли ли са да предотвратят трагедията.

ВИЖ ОЩЕ: Страшна трагедия. Любима звезда от Биг Брадър се самоуби

"Малко остана", е написал Гроши, но със смеещи се личица за фон. Как никой не му повярва, че ще го направи? Как никой не успя да го дръпне? Тъжно, много тъжно..., пише негов приятел.

Негова позната е написала, след като става ясно, че е починал:

„Видях публикацията ти миналата вечер. Някак си усетих, че е вик за помощ. Неглижирах го. Някой написа на стената ти:"Ти приятели нямаш ли?" Приспах съвестта си с мисълта, че това момче ще се погрижи за теб. А можех да ти пиша в Месинджър. Можех да те разсея от черните мисли. Можех дори да те разсмея и заедно да прогоним дявола. Цял ден се самозалъгвам с мисълта: "Ти си му никоя. Не го познаваш лично, нищо нямаше да промениш", но себе си човек не може да излъже. Можех поне да опитам. Можеше да не става така. Можеше за това да сме били приятели във фейсбук, а аз не да не съм изпълнила ролята си. Защо не ти писах?! Защо не направих нещо?! Можех ли да те спра?! Ти не искаше да умираш. Ти искаше някой да те спре. Затова писа във фейсбук. Това беше твоя вик за помощ, а всички, които го "чухме" го неглижирахме. Днес тъжа. За теб. За нас. За това, в което се превръщаме. Всеки вторачен в личните си проблеми, сляп за чуждите. А само пет отделени минути можеха да променят всичко. Нека това, което се случи с теб бъде аларма за нашата съвест. За нашата задрямала емпатия. За да има смисъл. Почивай в мир, изморена душице!”

"Лек път! Пак ще повилнеем някога. Съжалявам...", написа неговият партньор в щуротииите в "Биг Брадър" Найден Найденов - Нед.

Прощални думи към Гроши публикува и участникът във втория сезон на шоуто Лео Бианки: "Искам да те запомня по този начин. Почивай в мир", написа италианският готвач, който публикува негова усмихната снимка.

"Почивай в мир,братле...И в следващия живот-в никакъв, ама в никакъв случай не го прави отново!", написа певецът Светозар Христов. В коментарите той допълни, че навярно става въпрос за самоубийство: "Според информация, дадена от негов по-близък, се е самоубил...Обществото е болно...домашно насилие, глупости-повече са жертвите на тва болно общество...".

Източници на Dir.bg от родното му Ракитово споделят, че Гроши е бил съсипан от скорошната смърт на негов приятел. Дори последните му публикации във Фейсбук намеквали, че в главата му се въртят лоши мисли. Те разкриват още, че тялото му е намерено от неговата майка близо два дни след като е приключил живота си.

А ето как мебелистът бе описал мотото си в социалната мрежа: "Туй наше вечно "утре", "утре", "утре" пълзи от ден на ден с крачета ситни, дорде изгризе сетната частица на срока ни. А всички наши "вчера" са светели по пътя на глупци към мухъла на гроба. Пуф, угасвай, свещице кратка! Тоз живот е само една нещастна движеща се сянка, актьор бездарен, който се явява. Измъчва и изпъчва своя час на сцената и след това изчезва. История, разказана от луд, със много шум и бяс, в която няма ни капка смисъл...".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай