Попариха родителите –колко се отлага връщането на учениците в клас

Децата няма да учат присъствено следващата седмица

Попариха родителите –колко се отлага връщането на учениците в клас | StandartNews.com

Учениците няма да се завърнат по класните стаи в понеделник.

Това заяви след извънредна среща на здравните власти заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров. Вероятно ситуацията ще се запази така през цялата следващата седмица.

Преди децата да се върнат в училищата е необходимо първо да се вземат мерки за тяхната безопасност, поясни Петров. Освен това трябва да се създаде организация на тестването им в клас, за което ще се изисква съгласието на учителите и родителите. Здравните власти засега предвиждат завръщане на най-малките ученици от първи до четвърти клас от 8 ноември, съобщи БНТ.

Връщането в училище при толкова високи стойности на общата заболяемост ще стане при осигуряването на максимално безопасна среда - с безплатно тестване на учениците, които не са преболедували или ваксинирани (ако са над 12-годишна възраст), и ваксиниране, с документ за преболедуване или безплатно тестване на техните учители. Родителите ще имат избор - или да дадат съгласие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане вкъщи и да учи онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай