Полиция влезе в централата на ДСБ. Случаят Караколев

Екшън по време на пресконференцията на ПП и ДБ

Полиция влезе в централата на ДСБ. Случаят Караколев | StandartNews.com

Полицаи влязоха в централата на ДСБ малко след края на днешното изявление на лидерите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Причината стана конфликт, при който силово бе изведен Николай Караколев, който се представи като журналист от сайт. Полицаите описаха оплакванията на двете страни, пише Флагман.

Караколев е известен с предизвикателното си поведение спрямо политици, включително и в парламента. Той е бивш репортер от телевизията на партия „Атака“.

Николай Караколев бе изгонен още преди началото на пресконференцията. Той се помъчи да остане в залата, като яростно се съпротивляваше на извеждането му и дори се държеше за вратата с викове "какво правите".

По време на изявленията на лидерите на ПП-ДБ Караколев продължи да подвиква отвън и да настоява да влезе, но това не му бе позволено.

От ДСБ отказаха официален коментар по темата след запитване на „Флагман“.

Такъв обаче направи Флора Стратиева от БНТ, която преди дни бе прогонена от активисти на „Възраждане“.

Тя написа във фейсбук:

Преди няколко дни, когато адресирах една доста неприятна ситуация, в която бях изгонена от партийно събитие на “Възраждане” в качеството си журналист, заявих, че принципната ми позиция е срещу гоненето на журналисти.

Няколко дни по-късно виждам, че г-н неизбежния Караколев също не е бил допуснат до партийно събитие на ПП-ДБ от охрана и ПР-и. Като човек в четвърти курс, все още изучаващ журналистика, искрено ме притеснява, че това отношение към медиите започва да става практика и един ден ще ни е ежедневие.

Нека го кажа още веднъж. Гоненето на журналисти - добри-лоши, хубави-грозни, послушни-провокативни, винаги е неправилно.

Аз лично не харесвам г-н Караколев още от времената му в Алфа ТВ. Не харесвам и този агресивен стил журналистика, който по-скоро я принизява и превръща в обидна дума, отколкото в дейност с обществено полезно значение. Доколкото разбирам обаче, на тази пресконференция, г-н Караколев е бил принуден да напусне без да е казал абсолютно нищо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай