Петък,

Полиция блокира сливенско, удря по търговци на гласове

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
436
Полиция блокира сливенско, удря по търговци на гласове
A
A
A

Пълният ресурс на сливенската полиция от тази сутрин е ангажиран в специализирана операция срещу търговията с гласове в региона, съобщава бТВ. Тежковъоръжени униформени проверяват търговски обекти и различни адреси в кв. “Надежда“ в града, както и в две съседни села. Текат обиски.

„След направения анализ сме преценили, че това са рискови места. Насочили сме вниманието си към търговските обекти, които са без съответните документи. Част от дейностите се прикриват с даване на стоки на вересия, имат данни на жителите на населените места“, уточни пред телевизията директорът на РУП-Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов. Така в иззета от колегите му тетрадка са открити множество имена и различни суми срещу тях.

Работата по тази линия продължава, а освен това „Икономическа полиция“ и БАБХ проверяват и документите и условията в търговските обекти. Двама души, издирвани във връзка с други престъпления, вече са задържани, като Кикьов не изключи вероятността от още арести специално за контролиран вот.

По думите му полицейското присъствие остава засилено, като тепърва се събират информация и сигнали за купуване на гласове.

С откритото в хода на акцията ще бъде запозната и прокуратурата.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com