Политолог разкри любимата валута на Янев и Костадинов

Тези,които плюят по еврото, го кътат в банките

Политолог разкри любимата валута на Янев и Костадинов | StandartNews.com

"BIRD разкриха, че Стефан Янев, Костадин Костадинов и други политици от Възраждане държат парите си в евро. Някои ще кажат, че това е тяхно право. Какво от това, че държат спестяванията си в евро?

Просто е. Янев и Възраждане се опитват да ни убедят, че ако приемем еврото, губим суверенитета си. Казват ни, че по-сигурно от лева няма. Ако се откажем от него, едва ли не се отказваме от България и я предаваме. Ясно е обаче, че всеки човек държи спестяванията си в тази валутва, в която е най-сигурен. За нашите патриоти тази валута не е рублата, не е левът, а е точно еврото. Това е същото евро, срещу което денонощно говорят и ни убеждават, че приеманието му е предателство".

Това написа в профила си във Фейсбук политологът Емил Соколов. Ето и останалата част от изложението му:

"Стефан Янев и Костадин Костадинов доброволно са се отказали от суверенитета си и са обърнали парите си в евро, за да осгируят на спестяванията си най-добрата защита. С други думи, патриотите говорят едно, но правят друго. Това не е нещо ново. Това политическо лицемерие се превърна в запазена марка на патриотичните партии в България. Докато залъгват хората с патриотични фантазии, нашите патриоти отварят сметки в евро, трупат влогове в евро и правят бизнес в евро. Така е най-сигурно.

Никакви популистки постери с руски баби, които си броят стотинките, не променят факта, че кампанията срещу еврото е по поръчка на Кремъл. Оказва се обаче, че дори Кремъл плаща на нашите патриоти не в рубли, а в евро, защото е наясно, че еврото е по-надеждна и сигурна валута от рублата. Излиза, че всички противници на еврото ползват евро, но ни обясняват, че не бива да правим като тях, защото ще изгубим суверенитета си. Когато пак чуете тази опорка, спомнете си, че на тези, които я разпространяват, е платено в евро. По-добър аргумент за приемане на еврото от това няма", пише Соколов, пише Факти.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай