Петък,

Подробности за мъжа, вилнял с чук в рейс

От: СТАНДАРТ -
Подробности за мъжа, вилнял с чук в рейс
A
A
A

Нови подробности за агресивния мъж, вилнял с чук в автобус от столичния градски транспорт, излязоха днес.

Екшънът се разиграва на бул. „Г. М Димитров“ около 17.30 ч. По думите на свидетели всичко започва, защото пътникът си изпуска спирката.

Очевидец разказа пред бТВ, че пътникът започнал да се кара с шофьора.

„Стигна се до бой, почнаха да се хващат за врата и да се бутат“, разказва свидетелят.

Друг мъж от пътниците прави опит да ги разтърве.

"След което извади чука и почна да заплашва всички в автобуса“, разказва още свидетелят на случилото се.

Директорът на гараж „Малашевци" – Кирил Георгиев, обясни, че по данни на водача вчера малко след 17 ч. по автобусна линия 280 в посока от "Студентски град" към Софийския университет, потегляйки от спирката на Националната онкология, вижда, че пътник отваря грубо страничното стъкло и го уврежда.

„Пътникът започва да крещи: „Спри автобуса, отвори вратата“. Вади строителен чук и чупи дясното крило на втора врата“, обяснява Кирил Георгиев.

По думите му водачът вече е направил десен завой по булевард „Г.М. Димитров“ и спира на следващата спирка – Техническата библиотека. Буйстващият пътник се отправя към водача и отново крещи. Чупи и дясното крило на първа врата, шофьорът отваря вратата, пътникът слиза и бяга в неизвестна посока.

 „Щетите по автобуса са на стойност стотици левове, има две счупени крила на врати. Столична община постоянно инвестира в обновление на автопарка и при подобни вандалски прояви автобусът трябва да престои поне две седмици в сервиз, за да се отстранят щетите. През това време се пускат стари автобуси и в крайна сметка страдат съвестните пътници“, отбелязва директорът на гараж „Малашевци“.

Записите от камерите в автобуса са свалени и са предадени на компетентните органи. При инцидента няма пострадали пътници.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички