Подробности как пропастта поглъщала Хамстера и хората му

Десетки доброволци се опитали да го спасят, трима паднали в пропастта

Подробности как пропастта поглъщала Хамстера и хората му | StandartNews.com

Десетки доброволци от  град Рила и околностите са се опитали да спасят Антон Петров и останалите, паднали в ужасната пропаст, предава БГНЕС.

Към 21 ч. снощи няколко джипа, сред които и този на Антон Петров, се връщат по черен път към гр. Рила в м. Илийна река, вдясно от Рилския манастир. Наблизо имало няколко огромни пропасти.

По неизяснени още причини Петров загубил управлението на джипа, който пада в 100-метрова пропаст.

Следващите го веднага спират и се опитват да достигнат до Петров. Тъй като пропастта е дълбока и скалиста, неколцина падат, получавайки травми.

Започва частна спасителна акция, в която участват приятели на Петров, както и бизнесмени от цялото Рилско корито, за които той е благодетел.

Едва към 21.45 ч. участниците в „акцията“ подават сигнал на тел. 112 за инцидента и за четирима пострадали.

Към Илийна река са изпратени три линейки от Благоевград, гр. Рила и Дупница.

Те обаче са спрени в м. Бричебор, където се събират Рилска и Илийна река, тъй като в района има 15-на МПС на приятелите на Петров.

Впоследствие двама от пострадалите са транспортирани за Пирогов с частни линейки, също извикани на местопроизшествието.

Кой е Антон Петров - хамстера?

Снимка Бгнес

Антон Петров-Хамстера преди 12 дни се оказа окончателно невинен по делото “Октопод”. По процеса за бандата за отвличания “Наглите”, с който се прочу, бе задържан и обвинен, но така и не бе предаден на съд за похищенията, припомня вестник Струма.

По делото Петров бе арестуван, след като в портфейла на жена му бе открита банкнота от откуп на една от жертвите на бандата

 Други доказателства обаче нямаше, макар да се подозираше, че като бивш автокрадец Антон е бил близък с групата за отвличания.

Повечето престъпни деяния на членовете ѝ, преди да се захванат с похищенията, бяха именно автокражби.

Едва 12 дни преди смъртта си Антон Петров бе окончателно оправдан по делото “Октопод”. Това стана, след като той, Алексей Петров и Кирил Топалов чуха “Невинен” от Апелативния специализиран наказателен съд, а прокуратурата не атакува оправдаването пред Върховния касационен съд.

Хамстера тихомълком излязъл на свобода

Всичко започва на 10 февруари 2010 г., когато МВР и прокуратурата обявиха, че е в ход акция „Октопод“ и зрелищно арестуваха Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов и други. Те бяха обвинени като банда за рекет и изнудвания.

Делото първо се гледаше в Софийския градски съд, но съдия Румяна Ченалова, която го водеше, бе уволнена. Затова и заради промяна на подсъдността процесът почна наново в спецсъда. Междувременно Антон Петров бе задържан през 2012 г. и като член на банда, предлагала елитни манекенки като проститутки. Заедно с него тогава обвиняем беше и бивш носител на титлата “Мистър България”.

Прокуратурата разследва делото 3 години, без да го внесе в съда, и накрая обвиненията срещу сочения за дясна ръка на Алексей Петров мъж бяха свалени.

След софийския период Хамстера се установява в родния си град Рила, където става местния благодетел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай