Побой над българин в Македония

Вчера е получен сигнал за нанесен побой над гражданин с български произход в град Струмица

Побой над българин в Македония | StandartNews.com

В генералното ни консулство в Битоля вчера е получен сигнал за нанесен побой над гражданин с български произход в град Струмица, Република Северна Македония. Това съобщиха от пресцентъра на външно министерство.

Служител на мисията ни там го е посъветвал да подаде жалба пред компетентните органи в страната, тъй като без писмена следа по случая не бихме могли да изискваме разследване на случая от компетентните власти, които трябва да установят дали посегателството е свързано с произхода на човека, допълниха още от Външното ни ведомство.

Припомнят, че през декември м.г. близък до фамилията Заеви, която е от Струмица, бе осъден, задето е пребил македонски българин. За процеса тогава съобщшиха от ВМРО.

В решението на съда в Струмица са цитирани виковете на нападателя: "Пи*ка ти майчина бугарска, престани да ги нападаш Заеви, защото ще те утепаме, или се изсели от Македония". Цветистите думички са дошли от устата на Александър Барабановски. Потърпевшият е Митко Георгиев.

Кой е Георгиев – известен с българските си чувства македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския характер на населението там.

Кой е Барабановски – известен с близостта си до фамилията Заеви македонец. В присъдата ясно е записано, че той е работел като охрана на брата на Зоран Заев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай