Пловдивчани напълниха Главната и "Капана", не си дадоха зор да гласуват

Ниска избирателна активност под тепетата

Пловдивчани напълниха Главната и "Капана", не си дадоха зор да гласуват | StandartNews.com

В деня на вота пловдивчани не изневериха на любимите си места за разходка и в слънчевия неделен следобед препълниха Главната, Гребната база и Капана. Моловете и затворените търговски центрове останаха на заден план, вероятно заради приятното време.

По алеите на Гребната база бе пълно с млади семейства и деца, двойки тръгнали на разходка и активно спортуващи. Детските площадки са пълни, за маса в заведенията се чака на опашка, места за паркиране почти няма. По будките за сладолед също се извиват опашки от хора. Дори свободни пейки се намират трудно. Спортните съоръжения също се препълнени и трудно се намират свободни уреди и игрища, пише TraffikNews.

Повечето от младите хора излезли на разходка  вече са дали гласа си и могат да се насладят на остатъка от топлия следобед. Пожелават си кмет, който да направи града по-зелен и организиран.

Не е по-различна и ситуацията на Главната и в Капана. Тълпи от хора има дори по малките улички. Препълнени са и кафенетата по цялото протежение на централната улица, в творческия квартал на Пловдив свободни места почти няма. Заети са и пейките около заведенията за бързо за бързо хранене.

„Пловдив е град на айляка, никой не обича да си дава зор. Изборите са си избори всеки ще намери време да гласува, но трябва да се насладим и на хубавото време”, коментира пловдивчанин, седнал на заведение с приятели.

На този фон избирателната активност в Пловдив е една от най-ниските в страната, като към 16:00 часа за града е 24,03%, а за областта - 30,34%.

Припомняме, че в анкета на TrafficNews, само две седмици преди вота, пловдивчани изразиха намерението си активно да упражнят правото си на глас, което обаче към този час не се подкрепя от резултатите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай