Пейки зареждат смартфони

Пейки зареждат смартфони | StandartNews.com

На всеки се е случвало батерията на мобилния му телефон да падне в най-неподходящия момент. А в наши дни да останеш без телефон за няколко часа би могло да се сравни с края на света. В такива моменти търсим алтернативни варианти да вдъхнем малко живот на GSM-a си, поне докато се приберем у дома.

Край на зареждането на мобилни телефони по барове и кафенета. Американска компания започна монтирането на пейки в Бостън и Кеймбридж, на които можете да заредите GSM-a си, докато си почивате от разходката или чакате приятел за среща. Пейките, наречени Soofa, са оборудвани с USB портове, през който всеки може да зареди смартфона или таблета си. Новите модерни пейки имат и други функции. Освен USB порт те имат и датчици за засичане нивото на шума, както и за определяне чистотата и качеството на въздуха. Събраните данни ще бъдат публикувани в интернет, за да могат хората да изберат най-тихото и чисто място, на което да се разходят. В допълнение към това, пейките Soofa ще отчитат колко време хората стоят на конкретната пейка, както и колко часа в денонощието е имало слънце. За всички тези функции модерните пейки използват само слънчева енергия. От компанията производител се надяват новото изобретение да стимулира хората да заменят времето, прекарано пред телевизора и компютъра, с разходки на открито.

Гривна ни изпраща във фитнеса

Новото устройство ни напомня да тренираме с лек токов удар

Ново изобретение следи дали тренираме достатъчно. Гривната "Павлок" е проектирана да подтиква хората да изпълняват поставените си цели в спорта. Специалните сензори, вградени в нея, проследяват дали изпълнявате физическите си упражнения ежедневно. В случай че днес ви се мързелува и решите да си спестите сутрешния крос, гривната ще ви "напомни" с много лек токов удар, който да ви подсети, че трябва да спортувате. За момента производителите на "Павлок" отказват да споделят повече тайни за начина на работа на гривната, но твърдят, че новата джаджа ще бъде много по-успешна и полезна от вече съществуващите възможности за следене на физическата активност. Те са категорични, че гривната е абсолютно безопасна за здравето, удобна за носене навсякъде и по всяко време и се надяват първата партида да е на пазара още през 2015 г.

Нов смартфон с две SIM карти

Втори смартфон с възможност за използване на две SIM карти представи HTC миналата седмица. HTC Desire 516 скоро ще бъде достъпен на пазара в Европа, след като малко по-рано тази година моделът излезе в Китай. Смартфонът работи под управление на операционна система Android Jelly Bean, има 5-инчов сензорен екран и четириядрен процесор. Новият модел на HTC разполага с две камери. Основната е с резолюция 5 мегапиксела, а предната - с 2. Прогнозите към момента показват, че смартфонът няма да бърка дълбоко в джоба на желаещите да го имат. Към момента изчисленията сочат, че цената му ще бъде около $200, което го прави едно от най-евтините маркови устройства на пазара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай