Петкова: Налага се актуализация на бюджета на НЗОК

Петкова: Налага се актуализация на бюджета на НЗОК | StandartNews.com

София. "За да бъдат осигурени парите на болниците за септември, се налага актуализация на бюджета на Здравната каса за тази година", обяви председателят на Надзорния съвет на касата Людмила Петковя, предаде БНР.

"Необходимите средства са 27 милиона лева, онези 27 милиона лева, обещани от премиера Пламен Орешарски и по-късно договорени в специална декларация между министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и финансовия министър Петър Чобанов.

Заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков обясни, че вече има сформирано предложение на група народни представители да се гласува увеличаване на разходната част на бюджета на Здравната каса за 2013 година и това да стане чрез трансфер от приходите на касата за тази година. Вече има данни и за увеличена приходна част. Точно по този начин би трябвало да се осигурят необходимите 27 милиона лева за покриване на 100% на дейността на болниците за тази година. Това предложение на народните представители ще се разгледа на второ четене на парламентарната Здравна комисия."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай