Вторник,

Пети протест в София – срещу горенето на боклук

От: СТАНДАРТ -
Пети протест в София – срещу горенето на боклук
A
A
A

Пети протест ще има днес София. След перничани, бусманци, феновете на „Ботев” /Пловдив/ и сервитьорките на улиците в топлия ден излизат от хората от Бобов дол. Те се бунтуват срещу горенето на отпадъци в местния ТЕЦ. Те се тревожат, въпреки уверенията на екоминистерството, че разрешителното за това е отнето.

ВИЖ ОЩЕ: И Бусманци на бунт-иска канализация

Национален протест срещу горенето на боклук е обявен за 11 ч. Според бобовдолци в теца редовно се вкарват бали с боклук и се горят. Хората се тревожат за здравето си.

ВИЖ ОЩЕ:Три протеста в София

„След срещата ни миналия петък сме прекратили изгарянето на отпадъците. Може би някаква малка остатъчна част е била изгорена. Надявам се да мине време и хората да разберат, че това е единственият начин да се унищожава този отпадък“, обясни пред бТВ Емил Христов, изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол“.

 „Освен комплексното разрешително, което ни дава някакво право да извършваме тези дейности, ни дава и самият разрешителен документ по Закона за управление на отпадъците. Уважихме препоръката на министър Димитров да не извършваме тази дейност, докато не се изяснят обстоятелствата в централата кой от разрешителните документи е валиден. Уважаваме това, че министърът е съвсем отскоро, така че необходимо е време той самият да бъде съвсем запознат със създалата се ситуация“, каза Елка Зарева, главен еколог.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички