Пет човека загинаха в катастрофа край Елин Пелин

Пет човека загинаха в катастрофа край Елин Пелин | StandartNews.com

Тежка катастрофа отне живота на петима души. Инцидентът е станал рано тази сутрин край Елин Пелин, съобщават от пресцентъра на МВР.

Около 6, 45 часа е подаден сигнал за катастрофирал автомобил БМВ. Петима младежи, които били в колата, са починали. Загиналите са на възраст между 18 и 21 години. Едно от момчетата е на видима възраст 16.

Младежите тръгнали от паркинга на стадиона в Елин Пелин малко след полунощ, за да тестват скоростта, с която се движи колата. Движили се по пътя, който свързва гара Елин Пелин с града, съобщават от БНР. 21-годишният собственик на БМВ-то, е карал превозното средство и загубил контрол над него след като най-вероятно се опитал да избегне сблъсък с животно на пътя. Колата излязла от платното, обърнала се, след което се завъртяла и ударила в бетонни платна близо до пътя.

Екипи на МВР и Бърза помощ са пристигнали на мястото. Назначени са експертизи по случая. Районът на инцидента е отцепен изцяло, и двата пътя, по които може да се стигне до трагичното място, са затворени от унифоремните, не се допускат и медии. 

"Автомобилът е бил допълнително преправян, за да се движи по-бързо", съобщи за БНР началникът на районното управление на полицията в Елин Пелин Мариета Иванова. Все още не е ясно дали водачът на БМВ-то е карал в нетрезво състояние. 

„Продължава работата по изясняване на причините за тежкия пътен инцидент, станал тази сутрин на пътя в района на Елин Пелин", каза пред „Фокус" директорът на ОД МВР София-област комисар Николай Николов и уточни, че трябва да се направят множество експертизи. „ Още не може да се каже категорично каква е причината за катастрофата, от полицията се въздържат да правят предположения. И петимата младежи са от Елин Пелин. 16-годишното момиче най-вероятно е ученичка. Участъкът, на който е станал инцидентът, е идеално прав, със суха асфалтова настилка, допълни Николов.

Утре Общинският съвет в Елин Пелин ще има извънредна пресконференция. В 16,00 часа съветниците ще заседават за обявяване ден на траур по повод трагичната смърт на петимата младежи. Те ще гласуват и колко средства да отпуснат на семействата на загиналите деца. За това съобщава кметът на община Елин Пелин Галя Георгиева.

„Ще бъдат опуснати финансови средства за покриване на разходите в този момент. Има практика общините да отпускат еднократна финансова помощ на нуждаещите се и Закона за местно управление и местна администрация позволява това", каза още кметът и обясни, че мястото на катастрофата е на републикански път между гара Елин Пелин и град Елин Пелин. Тя изрази съмнение, че водачът на БМВ-то е карал с несъобразена скорост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай