Петък,

Пенев няма да става министър, а гущер

От: Failed to load user -
A
A
A

Владимир Пенев няма да става министър на културата, както вчера се разнесе из онлайн пространството, а репетира за гущер по великия драматург Едуард Олби. Страхотният актьор, който от 21 март ще гледаме в "Недадените" по БНТ 1 като софийския митрополит Стефан, скоро ще облече костюм на влечуго заради "Морски пейзаж", новия спектакъл на камерната сцена в Народния театър.

Владо и Светлана Янчева влизат в кожата на водните чудовища, които изведнъж излизат на брега някъде в Англия. Там срещат друга двойка - човешка. Валентин Ганев и Жорета Николова са съпрузи без определена възраст - между 55 и 75. Дебатите и разговорите между четиримата са повече от забавни. На финала гущерите трябва да решат дали да останат на земята или отново да се потопят в океанските дълбини. Чавдар Гюзелев подписва сценографията, издържана в стайлинг Пина Бауш - акценти, които загатват мястото и посланията.

Режисьорът Петер Денчев, който театралите познават от постановката му "Медея" в Русе, не се смущава от конкуренцията на другата постановка по Олби в Народния - "Козата или коя е Силвия". "Огромен късмет е да срещна тези четирима изключителни актьори по пътя си", признава Денчев.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички