Пеевски дари тестове за болницата в Свищов

Продължава дарителската акция на Делян Пеевски в полза на борбата с COVID-19

Пеевски дари тестове за болницата в Свищов | StandartNews.com

Продължава дарителската акция на депутата от ДПС Делян Пеевски в полза на борбата с COVID-19. Този път помощ получи болницата в Свищов. Тя обслужва повече от 20 000 жители на крайдунавския град и съседните селища. Към днешна дата все още няма регистрирани пациенти с коронавирус, но епидемията едва ли ще подмине и това лечебно заведение. Затова в клиниката вече се подготвят за тази ситуация.

„Ние все още нямаме доказан пациент с положителна проба, но постоянно се използват бързите тестове за диагностициране, така както е указано в заповедта на здравния министър”, каза административният директор на МБАЛ-Свищов Елена Александрова.

Така средства за закупуване на бързи тестове са повече от необходими за общинската болница. Парите за тях са осигурени от депутата от ДПС Делян Пеевски, който дари вече близо 5 млн. лв. от началото на епидемията.

„Най-вероятно основната част от сумата за болницата ни ще бъде използвана за закупуване на достатъчно количество бързи тестове на всички съмнителни с респираторни заболявания”, поясни Александрова.

Свищовската болница получи още защитни облекла и маски от висок клас за лекарите на първа линия.

„Това е една част от цялата кампания, която г-н Пеевски прави. Затова и аз искам да му благодаря за поредната помощ, която е очаквана и нужна. Със здраве да си я ползвате и дано да не се сблъсквате с коронавируса”, пожела от ДПС Халил Летифов пред ръководството на лечебното заведение.

„Искаме да изкажем благодарността си към г-н Пеевски и към цялата координация на дарителската кампания”, каза още Елена Александрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай