Пациент се вози в катафалка вместо в линейка

Пациент се вози в катафалка вместо в линейка | StandartNews.com

Благоевград. Пациент от Сандански, срязал ръката си с ъглошлайф и пристигнал в Благоевград с линейка на морга, шокира лекарите в областния град, съобщи БГНЕС.

При работа с ъглошлайф в дома си мъжът от Сандански срязал жестоко ръката си в областта на предмишницата. Пострадалият е приет в ЦСМП-Сандански, където е превързан и насочен към лекар ортопед от МБАЛ-Сандански. Той му казал, че веднага трябва да постъпи в болница, за да бъде зашит. Но пациентът, който бил с остра кръвозагуба, по никакъв начин не желаел да се лекува в санданската болница. След скандала с лекаря той изчезнал. С ужас лекарите от МБАЛ "Свети Врач" разбрали, че неясно как пострадалият е накарал шофьора на автомобила, който превозва труповете на съдебните случаи до моргата, да го закара срещу заплащане до Благоевград. Към 16.30 часа в сряда "трупарката", както наричат шофьорите тези линейки, спря пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

По време на пътуването от Сандански към Благоевград няколко пъти в ЦСМП-Благоевград звънял лекар от Сандански, за да пита притеснен дали линейката - катафалка е пристигнала. Пострадалият, след като пристигна в Благоевград, след 30-минутен престой, тъй като не искал да се лекува и тук, нае частна линейка, която в 17,00 часа го транспортира вече с лекар до София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай