Четвъртък,

Патрирах Неофит: Като деца посрещаме Вход Господен

От: Администратор -
Патрирах Неофит: Като деца посрещаме Вход Господен
A
A
A

"В този ден на особена радост, но и на дълбока тъга и горест, поради предстоящите Христови страдания, светата Църква настоятелно ни приканва да се уподобим на децата, които с чисти сърца и неподправена радост приветстваха Господа, влизащ в Светия град, смирено възседнал осле”. С това обръщение патриарх Неофит поздрави православните християни у нас. Обръщението бе прочетено от Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, който отслужи днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" тържествената архирейска Света литургия за празника, който наричаме Цветница или Връбница.

Патрирах Неофит призовава да се съсредоточим още повече върху “това, което предстои да стане заради нас и заради нашето спасение”. Той припомня всички събития от влизането на Исус Христос в Йерусалим до Голготата, но знаейки, че разпъването на кръста не е финал.

„Ще помним и ще знаем, че в края на пътя на скръбта и болката, възкръснал от мъртвите ни чака Победителят на цялото зло на този свят и на последния враг, който трябва да бъде унищожен - смъртта" (1 Кор. 15:26)”, се казва още в обръщението на патриарх Неофит, прочетено от митрополит Антоний.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички