Патриарх Неофит се срещна с американския посланик. Какво си казаха

Срещата се състоя в Софийска митрополия

Патриарх Неофит се срещна с американския посланик. Какво си казаха | StandartNews.com

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес Негово Превъзходителство Кенет Мертен, посланик на САЩ у нас. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. Митрополия, а в срещата взеха участие Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия. 

Негово Превъзходителство изрази своята благодарност за възможността да се срещне и запознае със Светейшия патриарх. Той сподели още първите си впечатления от България, като изтъкна междурелигиозния диалог и разбирателство между различните вероизповедания в България. По време на срещата бе обсъдена мисията на Българската православна църква в обединяване на българския народ, както и служението й отвъд Океана в лицето на митрополията на САЩ, Канада и Австралия. 

В края на срещата Светейшият патриарх Неофит пожела на посланик Мертен успешен мандат и ползотворна дейност у нас. От своя страна Негово Превъзходителство също изрази готовността си да работи в подкрепа на всички добри инициативи и сподели надеждата си такива срещи и разговори да има и в бъдеще. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай