Партия МИР се включи и подкрепя дарителска кампания за подпомагане децата на Донбас

Хуманитарната помощ ще бъде доставена и дарена на оторизирана Хуманитарна организация

Партия МИР се включи и подкрепя дарителска кампания за подпомагане децата на Донбас | StandartNews.com

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се включи и подкрепя дарителската кампания за подпомагане децата на Донбас, организирана от Сдружение „Доброволна Организация за Съдействие на Отбраната Български орли”. Със събраните средства ще бъдат закупени детски дрехи, играчки, както и ученически пособия и материали.

От партия МИР и Сдружение „Доброволна Организация за Съдействие на Отбраната Български орли” призоваха за солидарност с пострадалите и бягащи от войната невинни деца, които за да се спасят напускат разрушените си домове без да вземат нищо със себе си. Хуманитарната помощ ще бъде доставена и дарена на оторизирана Хуманитарна организация, която работи директно с бежанските центрове, където се намират децата и техните семейства.

Организаторите на дарителската кампания Сдружение „Доброволна Организация за Съдействие на Отбраната Български орли” са убедени, че в създалата се ситуация трябва да се помогне на децата и от двете страни на фронта, защото са деца на два братски на България народи.

От партия МИР припомнят, че организаторите на кампанията освен парични дарения, набират и приемат и дарения като дрехи, играчки, ученически пособия и други материали с молба да са нови и неупотребявани.

„Наш човешки дълг е да подпомогнем нуждаещи се в беда, особено най-уязвимите и беззащитните. Народът ни мъдро е отсъдил: Приятел в нужда се познава! Помагайки на тези деца ние помагаме и на българските деца, помагаме и на самите себе си?“, заявиха от Сдружение „Доброволна Организация за Съдействие на Отбраната Български орли”.

От партия МИР също призоваха за солидарност към децата, както и темата да не се използва за политически или идеологически цели.

„МИР се постига само и единствено с мирни и дипломатически средства, а от една война никой не печели, напротив всички са губещи и най-вече децата. Нека в този труден за всички ни момент да бъдем солидарни и да отворим сърцата си и всеки да помогне с каквото и колкото може“, заявиха от ръководството на партия МИР.

Банковите сметки на които може да се превеждат даренията са:

BGN BG36STSA93000028491640

EUR BG84STSA93000028491649

Телефона за контакт за дарения на дрехи, пособия и други материали:

0885341558 – Димитър Митков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай