Събота,

Паргов: Пазим ли неопетнен идеала на Васил Левски?

От: СТАНДАРТ -
Паргов: Пазим ли неопетнен идеала на Васил Левски?
A
A
A

Днес отброяваме още една година от безсмъртието на Васил Левски. И си спомняме заветите му. Връщаме се към онзи кратък живот, отдаден на непримиримата борба за свобода и независимост на България. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов по повод 148-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Той заедно с членове на ИБ на БСП – София, общински съветници, депутати и членове на Младежкото обединение се поклониха пред паметника на Левски и поднесоха цветя и венци.

Паргов посочи, че трябва да се запитаме дали следваме примера му, достойни ли сме за саможертвата му и пазим ли неопетнен идеала.

По думите му може ли и днес "целта ни в Българско да е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност, ръката си подаваме всекиму, който желае да пролива кръв с нас заедно за живот и свобода човешка".

„Левски вярва, че всичко се състои според нас и в нашите задружни сили. И против тях не може противостоя и най-силната стихия“, посочи лидерът на БСП - София и попита: Къде сме днес? Примирили ли сме се? Борим ли се за свободата си или сме склонили глави пред безразличието?

"Научи ме, пресвети Апостоле, как по следите ти пресни да мина!", цитира в заключение Калоян Паргов.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички