Паник атака ли е погубила Георги в асансьора?

Починалото момче трябвало да стане магистър този петък

Паник атака ли е погубила Георги в асансьора? | StandartNews.com

Нелепата смърт на 24-годишния Георги Господинов потопи в скръб студентските общежития на Бургас в жк "Славейков", където живеят над 1000 студенти, пише Флагман.бг.  Георги издъхна в един от асансьорите между 9 и 10-ия етаж на блок 2. 

Причината за кончината му все още не е ясна. Неофициалната информация, до която достигна Флагман.бг е, че е открит седнал до хладилника, висок около 1,20 метра. Малко преди това той е започнал да се изнася от общежитията.

Още щом потеглил от 11-ия етаж надолу обаче асансьорът аварирал и Георги е започнал да  вика за помощ. Две момчета, с които Флагман разговаря, потвърдиха, че са го чули и веднага са сигнализирали на домакина на общежитията, който се е обадил на поддържащата фирма. Веселина Терзиева от "Лотос" ООД твърди, че се отзовали на сигнала за 10-ина минути, но техникът намерил момчето мъртво. 

Репортер е видял, че металната решетка, която е заменила прозореца на асансорната врата, е изкривена. Не е ясно колко време е продължила спасителната акция, но за Георги вече е било късно. Не е изключено да е получил паник атака, съчетана с инфаркт от изживения ужас. Усещането от клаустрофобия - страх от затворени пространства, води до недостиг на въздух.

Тялото на младия мъж бе откарано в Съдебна медицина около 15:30 часа. Предстои аутопсия, която ще установи причината за смъртта.

Тялото на Георги бе изнесено около 15:30 часа

Георги Господинов бил момче за пример, категорични са негови състуденти.

В петък трябвало да защити дипломна работа за магистърската си степен по "Управление на туризма" в университет "Проф.д-р Асен Златаров". Георги бил записан под №1 в списъка, защото това била негова максима - да е първи и да се доказва всеки ден. През цялото си висше образование той работил, за да се издържа, учил и бил много трудолюбив. За последно бил барман, казаха негови приятели, които са в шок от случилото се. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай