Пандемията замени транспорта с бричките

Немалко са съживили гниещите пред жилищата им стари трошки

Пандемията замени транспорта с бричките | StandartNews.com

Пандемията промени навиците на пътуване с градския транспорт, като хората вече масово предпочитат да ползват личните си автомобили. Немалко са съживили гниещите пред жилищата им стари трошки, които не са ползвани дълго време, като са си платили „Гражданска отговорност“. Това пише в днешния си брой в. „Телеграф“.

„Живея в центъра на София и от години имаме разправии с двама съседи, които си зарязаха старите брички на паркинга, а отдават жилищата си под наем. Колите им гниеха с години, докато останалите паркираме един върху друг.

През пролетта обаче и двамата дойдоха да си стегнат бракмите и сега се придвижват с тях“, разказа столичанинът Милчо Кратунков.

Напоследък пък в морската столица се забелязва и засилено придвижване с велосипеди, мотопеди, електрически тротинетки или пешеходци вместо пътуване с обществения транспорт. Подобно е положението и в другите големи градове на страната.

Автомобилният поток в Добрич също значително се е увеличил след пандемията. Градският транспорт е уреден само и единствено с микробуси (преди години бе закрит тролейбусният транспорт и бяха бракувани големите автобуси).

Поради ограничения капацитет на микробусите и малкото разстояние между пътници и седалки, повечето добричлии предпочитат личния транспорт или таксиметровите услуги

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай