Палят светлините на коледната елха на София

На запалването ще присъства и кметът Йорданка Фандъкова

Палят светлините на коледната елха на София | StandartNews.com

Довечера в 18 часа ще заблестят светлините на Коледната елха на София, намираща се в парка пред Националния дворец на културата . След това небето над столицата ще бъде озарено от празнична заря.

На запалването ще присъства и кметът Йорданка Фандъкова. „Вярвам, че всички хора наред със злободневните теми се готвят и се радват за това, че сме в навечерието на Коледните празници. Разбира се нашият град по традиция се украсява доколкото е възможно - и улиците, и площадите, а и по традиция каним всички, особено децата да присъстват на запалването на Коледното дръвче, което посадихме при реконструкцията на площада, каза кметицата.

Преди това от 17 часа ще бъде дадено началото на празнично тържество с участието на Дядо Коледа. В него ще се включат и най-малките от съставите на Българското национално радио - вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова.

А през деня - от 11 до 14 часа ще се движи ретро трамвай по маршрут от площад „Възраждане“ до пазара „Иван Вазов“ и обратно. Пътуването е безплатно, а актьори от театър „Сириус“ ще забавляват пътниците с песни и театрални етюди, както и ще подаряват книжки на децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай