Пълна промяна с шофьорските курсове. Нови правила

Асоциацията за квалификация на автомобилистите зове за промени

Пълна промяна с шофьорските курсове. Нови правила | StandartNews.com

Пълна промяна в шофьорските курсове предлагат инструктори.

Заради по-сложната метеорологична обстановка през зимата желаещите да вземат книжка през месеците от декември до март е по-малък.

От Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България посочиха, че обучението да се шофира при по-трудни зимни условия ще помогне на кандидатите за шофьорска книжка да са по-спокойни и да бъдат по-подготвени на пътя.

"Месеците декември, януари и февруари винаги са били по-слаби по отношение на желаещите да изкарат шофьорските курсове. Мотивът на хората е, че ги е страх от снега, страх ги е от поледицата, от непочистените улици, пътища.

Ние се мъчим да им обясняваме, че точно това трябва да търсят, защото когато се научат да шофират при по-трудни условия, след това няма да имат никакви проблеми. Ще им бъде далеч по-спокойно и по-лесно", коментира пред БНР Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

С цел повишаване на уменията на младите водачи от Асоциацията предлагат държавата да въведе и обучение за шофиране при зимни условия на всички, които са се обучавали при по-благоприятните и топли месеци.

"И тук държавата е много грешна, защото няма никакъв проблем да задължи всички, които са изкарали шофьорския курс, в тези по-благоприятни атмосферни условия да положат и някакъв ангажимент на обучение по времето на шофиране в зимни условия.

Една държава, която мисли за безопасността на народа си, на хората си, точно така би постъпила. Тогава всеки ще предпочете да кара по-трудния курс. По-трудният курс означава по-добри умения, означава повече умения", коментира Георгиев.

Съветите са преди пътуване през зимата автомобилът да е подготвен за движение при зимни условия, да се предвиждат от шофьорите ситуации на заледени участъци от пътя и да се знае как да се овладее автомобилът, ако той стане неустойчив на пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи