Падна тайна за новия тотомилионер

Печалба от близо 10 млн. лева

Падна тайна за новия тотомилионер | StandartNews.com

Печалбата от близо 10 млн. лева от Спортния тотализатор предизвика вълнение в крайдунавския град Козлодуй. Малкия град осъмна с нов милионер, който оказа се наистина голям късметлия. Освен голямата сума е ударил още шест петици – пари които добавя към джакпота.

Кой е той няма как да знаем, но къде е пуснат фиша е ясно.

Мнозина смятат, че тайната е в късмета, който е донесла красивата продавачка на фишовете в тотопункта. Истината обаче е, че тотомилионерът е ползвал система и е играл със 7 числа.

Аз откакто работя тук винаги съм си мечтала голямата награда да се падне в този пункт и това се случи, каза пред БТВ развълнуваната продавачката Емилия Дамянова и каза, че при нея често има печалби, не толкова големи разбира се.

Тя със сигурност е видяла тотомилионера и гадае кой може да е.

Вероятно има предположения.

Любопитно е, че човекът е играл с пълно комбиниране, което означава, че е заложил с повече от шест числа. Сумата, която печели, е 9 692 500 лв.

Това се получава от сбора на сумата на джакпота, която е 9 667 000 лв., плюс шест петици, които той е уцелил, обясни пък Методи Методиев, регионален директор на Български спортен тотализатор за Северозападна България.

Допълнителната сума от 25 000 идва от само една от колонките. Според правилата на Спортния тотализатор името на печелившия късметлия не се обявява. Отново пак според тях парите няма да бъдат изплатени накуп. Новият милионер ще получи сега едва 200 000 от сумата, а остатъка в рамките на 14 години.

Според последните промени в закона и правилника на тотализаторите, сумите от джакпота се изплащат на части, като максималния срок е 14 години.

Това се направи заради изследванията на психолози по т.нар. „проклятие на големите пари“. Според тях, когато сумата се изплати изцяло, може да доведе до страшни сътресения в живота на печелившия. Така се действа в повечето държави.

Няма вариант да се получи цялата сума срещу удържане на данък общ доход, както е например в САЩ. Там могат да ти приберат и до четвърт от сумата, ако я искаш накуп.

Така късметлията ще получи първоначално 200 бона в срок от 45 дни от явяването му в централата. Или всеки месец той ще получава по 56 500 лв докато сумата се изплати.

„Дано ни е на късмет при това хубаво момиче в това късметлийско тото“, казва клиентката Веселка.

Тя също печели, но малки суми.

„Той има всичко, което може да пожелаем. Парите са много. Да си ги харчи със здраве“, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай